Instagram Görüldü Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram Görüldü Kapatma Nasıl Yapılır?

En popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, milyarlarca kişinin kullanımındadır. Bu nedenle sohbet ve ticari görüşmeler için sık sık tercih edilir. Sohbet edebilmek için de çok özel imkânları bulunduğundan, gün içerisinde çok fazla kullanılır. Ancak bazı durumlarda gelen mesaja anında cevap vermek istemeyiz ya da ne cevap vereceğimizi bilemeyiz. İşte bu durumda devreye Instagram görüldü kapatma giriyor. Peki, Instagram mesaj görüldü kapatma nedir? Nasıl yapılır? Şimdi bu detaylardan bahsedeceğiz.

Instagram Görüldü Kapatma Nedir?

Instagram’ı çok sık kullanan, çok fazla takipçisi olan ve bu sebeple çok mesaj alan kişilerin kullandığı bir yöntemdir. Bu yönteme göre gelen mesajlar okunduktan sonra karşı tarafın mesajın okunduğunu görmemesi için görüldü ibaresini kapatması sağlanır. Böylece kişi gelen mesajı okuyacak ancak görüldü olmadığı için karşı tarafta olumsuz bir algı oluşmayacak. Ayrıca gelen mesaj hakkında hemen cevap veremeyecek bir durumda olduğunuzda, mesajı okuyup, kendinize bir düşünme süresi ayırabilirsiniz. Sonrasında müsait olduğunuzda mesajı yanıtlayabilirsiniz. Peki, bu işlem nasıl gerçekleştirilir? Şimdi bundan bahsedelim.

Instagram DM Görüldü Kapatma Nasıl Yapılır?

Direct Message kelimelerinin kısaltması olan DM, Instagram’da başka hesaba mesaj göndermek için kullanılan özelliktir. Başka kullanıcılardan gelen mesajları cevaplarız ya da mesaj göndeririz. Ancak başkasından mesaj gelince, mesajı okuyup hemen cevap vermek istemeyebiliriz. Bu durumda da WhatsApp gibi uygulamalarda olan görüldü kapatma özelliği akla gelir. Peki, Instagram’da görüldü kapatma mümkün mü?

Instagram hesabınıza gelen mesajları okuduktan sonra karşı tarafın bunu öğrenmesini istemiyoruz. Ancak bu şu an mümkün değil. Pek çok yerde belirtilen bir yöntem olsa da ilgili yöntem şu an aktif olarak kullanılamıyor. Çünkü Instagram belirli aralıklarla güncelleme gerçekleştirdiğinden, bazı özellikler değişebiliyor. Yani şu an Instagram görüldü kapatma işlemi mümkün değil. Peki, eski yöntem nasıldı?

· Öncelikle web üzerinden ya da mobil cihazınızdan Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekir.

· Ardından profilinize giriş yapıp, sağ üst köşedeki üç çizgiye tıklamalısınız.

· Açılan sayfada “Ayarlar” bölümüne giriş yapmalısınız.

· Daha sonra karşınıza “Hareket Durumu” alanı çıkacak. Sıradaki işlem ise “Hareket Durumunu Göster” butonuna tıklamak olacak.

· İlgili alana girdikten sonra “mavi” renk varsa görüldü özelliği açık, “gri” renk varsa kapalı anlamına gelmektedir.

Yukarıda yer alan eski yöntem ile Instagram mesaj görüldü kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yeni sürümlerde bu özellik bulunmuyor. Bu nedenle Instagram uygulaması mobil cihazınızda hala eski sürümde olabilir. Bu nedenle ilgili adımları takip ederek, görüldü kapatma işleminin gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceğini öğrenebilirsiniz. Buna ek olarak alternatif yöntemler de bulunuyor. Şimdi bu yöntemlerden bahsedelim.

Instagram Görüldü Kapatma Alternatif Yöntemler

Her ne kadar size gelen mesajı okumak istiyor olsanız da verecek bir cevabınız yok mu? Ya da gelecek mesaja göre hareket etmek istiyor olabilirsiniz. İşte bu durumda Instagram mesajları görüldü kapatma işlemi yapılabilir. Yukarıda bununla ilgili bir yöntemden bahsettik. Her ne kadar kullanılmıyor olsa da eski sürümlerde hala kullanılıyor olabilir. Bunun yanında alternatif yöntemler de var. Şimdi bunlardan bahsedelim.

İnterneti Kapatmak

WhatsApp’ta eskiden interneti kapatıp, mesajları gönderdikten sonra interneti açarak, çevrimiçi olmaktan kurtulabilirdik. İşte bu özelliği Instagram’da uygulayabilirsiniz. İnternetinizi kapattıktan sonra Instagram’a girip mesajı okursanız, interneti açtığınızda mesaj görüldü olmayacaktır. Sonrasında interneti açıp, tekrar uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu yöntem genellikle etkili oluyor. Ancak bazı cihazlarda işe yaramadığını da belirtmek isteriz.

Bildirim Çubuğundan Okumak

Mesaj bildirimi mobil cihazınıza geldikten sonra bildirim çubuğundan mesajı okuduğunuzda, mesajı görüldü yapmamış olursunuz. Bu durum kısa içerikli mesajlarda etkilidir. Bazı durumlarda mesaj bildirim çubuğuna sığmaz. Bu durumda da telefonunuzun ekranını yatay pozisyona çevirdiğinizde alan genişleyeceği için daha mesajın büyük bölümünü ya da tamamını okuyabilirsiniz. Böylece mesaja giriş yapmadan, içeriğinin ne olduğunu anlarsınız. Ancak sesli ve görüntülü mesajlarda bu yöntem işe yaramayacaktır.

Kısıtlama

Instagram’ın, istemediğiniz kullanıcılardan mesaj gelmesini engellemeniz için sunduğu özelliklerinden bir tanesidir. Bunun için yapmanız gereken size mesaj gönderen kişinin kullanıcı adını Instagram aramasına yazarak profiline girmektir. Ardından sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayarak, mesaj gönderen profili kısıtlayın. Ardından gelen mesaj, istek kutusuna düşecektir. Buradan mesajı okuyabilirsiniz. Ardından kısıtlamayı kaldırdığınızda tekrar mesaj kutunuzda görülmedi olarak yer alacaktır.

Instagram direct görüldü kapatma ile ilgili yapılacak yöntemler yukarıdaki gibidir. Yukarıdaki yöntemleri deneyerek bu talebinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bazı yöntemler işe yaramazsa, diğer yöntemlerden bir tanesi mutlaka talebinizi karşılamaya yetecektir. Sizin için hazırladığımız “Instagram Görüldü Kapatma Nasıl Yapılır?” isimli içeriğimizi burada sonlandırıyoruz. Siz de soru ve görüşlerinizi bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Instagram Görüldü Bilgisi Kapatma Mümkün Mü?

Eski sürümlerde var olan görüldü kapatma işlemi şu an gerçekleştirilemiyor olsa da alternatif yöntemler mevcut. Gelen mesajı bildirim çubuğundan okuma, interneti kapatıp Instagram’a giriş yaparak okuma ve profili kısıtlayarak okuma gibi yöntemler bunlara örnek verilebilir. Bu yöntemlerden bir tanesini kullanarak mesajı görüldü olmadan okuyabilirsiniz.

Instagram’da Görüldü Ne Anlama Gelir?

WhatsApp ve Facebook gibi sosyal mecralarda var olan bu özellik uzun süredir Instagram’da da var. Bu özelliğe göre mesaj gönderdiğiniz kişi, gönderdiğiniz mesajı okuduysa, mesajın altında “görüldü” ibaresi yer alıyor. Böylece kişinin mesajınızı okuyup okumadığını rahatlıkla öğrenebiliyorsunuz.

Takip Etmeyen Birinin Mesajı Görüldü Olur Mu?

Sizi takip etmeden mesaj gönderen kişilerin mesajı mesaj istekleri arasında yer alacaktır. Bu nedenle mesaj isteklerinde yer alan mesajları okuduğunuzda, karşı tarafa herhangi bir görüldü bildirimi gitmeyecektir. Ancak mesajı onaylarsanız, görüldü bilgisi karşı tarafa ulaşır. Böylece kişi artık size mesaj gönderdiğinde istek kutunuzda değil de genel mesaj kutunuzda yer alacaktır.