Instagram Kapanan Hesabı Açma Nasıl Yapılır?

Instagram Kapanan Hesabı Açma Nasıl Yapılır?

Milyarlarca kullanıcısı olan Instagram, kullanıcılarına daha güvenli bir ortam sunabilmek için bazı politikalar belirlemiştir ve ilgili politikaların aşılması durumunda çeşitli yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu yaptırımlar kimi zaman beğenme engeli kimi zaman da takip etme engeli olarak karşımıza çıksa da en ciddi olanı Instagram hesabının askıya alınması, yani kapanmasıdır. Peki, Instagram kapanan hesabı açma nasıl yapılır? Şimdi bu konunun çeşitli detaylarından bahsedeceğiz.

Instagram Hesabı Neden Kapanır?

Dünyanın en büyük sosyal mecralarından biri olan Instagram, dünya üzerinde her yerden milyarlarca kullanıcıya sahip olduğundan, her birinin memnuniyeti son derece önemlidir. İşte bunun için topluluk kuralları belirlenmiştir. Kurallar ihlal edildiğinde ise hesap askıya alınmaktadır. Peki, Instagram hesabının askıya alınmasına sebep olan durumlar nelerdir?

· Şiddet içeren paylaşımlar,

· Satışı ve kullanımı yasaklanmış ürünlerin satışının gerçekleştirilmesi,

· Hakaret etme,

· Rahatsızlık verme,

· Tehdit içeren mesajlar ve paylaşımlar,

· Çıplaklık,

· Uygunsuz davranışların sergilenmesi ve

· Suç örgütlerini öven paylaşımlar, Instagram topluluk kurallarının ihlal edilmesine sebep olmaktadır.

Yukarıda adı geçen topluluk ihlalleri ve şikâyet sonucunda ulaşan ihlaller, ihlali gerçekleştiren hesabın askıya alınmasına sebep olacaktır. Peki, Instagram kapanan hesabı açma işlemi nasıl gerçekleştirilir? Şimdi bundan bahsedelim.

Instagram Kapanan Hesabı Açma Yöntemleri

Kapanan Instagram hesabı açma yöntemleri sayesinde, çeşitli ihlallerle kapanmış Instagram hesaplarının bildirilmesi ve bu şekilde tekrar aktif edilmesi sağlanabilmektedir. Ancak burada önemli olan, doğru bir iletişimdir. Şimdi size en doğru yöntemlerden ve nasıl hareket etmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

Kapanan Instagram Hesabı Açma Formu

Instagram’a hesap kapanması konularında çeşitli yöntemler ile ulaşabiliyor ve geri bildirimde bulunabiliyorsunuz. Böylece hesabın neden kapandığını öğrenebiliyor, yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız ona yönelik cevap alabiliyorsunuz. Peki, Instagram kapanan hesabı geri açma formunda hangi detaylar var?

· Kimliğinizde Yazan Ad ve Soyadınız,

· E-Posta Adresiniz,

· Instagram Kullanıcı Adınız,

· Cep Telefonu Numaranız ve

· Instagram’ın Hesabı Kapatma Kararına Karşı İtirazınız ile ilgili alanlar bulunmaktadır.

Yukarıdaki alanları doldurup, “Gönder” butonuna basarak, Instagram’a geri bildirimde bulunmuş olacaksınız. Instagram ise en kısa sürece size e-posta üzerinden ulaşarak hesabın açılıp açılmayacağı ile ilgili bilgi verecektir. Instagram Kapanan Hesabı Açma Linki ile geri bildirimde bulunmak için tıklayabilirsiniz.

Instagram Yardım Merkezi

Hesabınız topluluk kurallarında yer alan bir sebeple kapanmadı ise ve neden kapandığını bilmiyorsanız, o halde Yardım Merkezi üzerinden yetkililere durumunuzu bildirebilirsiniz. Yardım Merkezi üzerinden talepte bulunabileceğiniz alanlar ise şu şekildedir:

· Instagram Özellikleri

· Hesabınızın Yönetilmesi

· Emniyette Kalınması

· Gizlilik, Güvenlik ve Şikâyet

· Koşullar ve İlkeler

Yukarıda belirtilen alanlar üzerinden pek çok işlem gerçekleştirebilir ya da itirazlarınıza karşılık bulabilirsiniz. İlgili alanların alt başlıklarında da pek çok detay bulunuyor. Yardım Merkezi linkine tıklayarak bunlara ulaşabilirsiniz.

Silinen Hesabı Geri Açma

Çeşitli sebeplerle Instagram hesabınızı silebilirsiniz. Bunu Instagram hesabınız üzerinden “Hesabımı Sil” butonuna tıklayıp, gerekli adımları tamamlayarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Buna ek olarak Instagram kullanıcılarına hesabını sildikten sonra tekrar açma hakkı sunuyor. Ancak bunun bir şartı var. O da 30 gün şartı. Buna göre hesabınızı silmenizin üzerinden 30 gün geçene kadar hesabınızı tekrar açma şansınız bulunuyor. Ancak 30 gün geçtikten sonra hesabınızı ne yazık ki tekrar açma hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz. Eğer hesabınızı sildiyseniz ve 30 gün geçmeden tekrar aktif etmek istiyorsanız, o halde kullanıcı adınız ve şifreniz ile Instagram’a giriş yapmanız yeterli olacaktır.

Tamamen Silinen Instagram Hesabı Açma

Instagram hesabınızı silmenizin üzerinden 30 gün geçtikten sonra hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Ancak kullanıcılar eski Instagram hesabını açma yönünde de çok fazla soru soruyor. Peki, tamamen silinen Instagram hesabının geri açılması mümkün mü? Bu bir ihtimaldir. Deneyerek, açılıp açılmayacağını kontrol edebilirsiniz. Çünkü sizden çeşitli bilgiler istenmektedir. Şimdi detaylardan bahsedelim.

· Öncelikle Silinen Instagram Hesabını Açma Formu üzerinden giriş yapınız.

· Ardından açılan sayfada “Hayır” bölümünü işaretleyerek “Gönder” butonuna basın.

· Sonrasında ilgili alanları doğru bilgilerle doldurun ve “Gönder” butonuna basarak devam edin.

Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan sonra diğer süreç başlayacaktır. Ardından belirttiğiniz e-posta adresinize içerisinde sayılar yazan bir e-posta gelecektir. Bundan sonraki aşamalar ise şu şekildedir:

· E-postada gelen rakamları bir A4 kağıdına büyük boyutlarda yazın.

· Ardından yüz hatlarınızın net şekilde görüneceği bir selfie çekin.

· Sonrasında A4 kağıdının da fotoğrafını çekin.

· İki fotoğrafı birleştirerek, size gelen e-postaya yanıt olarak iletin.

Tamamen silinen Instagram hesabının açılması için bu adımları gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bunun ardından size tekrar bir e-posta gelecek ve Instagram hesabınızın açılıp açılmayacağını öğrenebileceksiniz.

Sizin için hazırladığımız “Instagram Kapanan Hesabı Açma Nasıl Yapılır?” isimli içeriğimizi burada sonlandırıyoruz. Siz de aklınıza tıkalın soruları bize yorum kısmından sorabilir, sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kapanan Instagram Hesabı Kaç Günde Açılır?

Kendiniz “Hesabımı Sil” adımını uygulayarak hesabınızı kapattıysanız, hesabınızı 30 gün içerisinde kullanıcı adı ve şifrenizi girerek açabilirsiniz. Ancak 30 günden sonra hesabınızı açmak isterseniz bunun için net süreler bulunmamaktadır.

Geçici Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Instagram, kullanıcılarına hesabını kalıcı olarak kapatma hakkı sunuyor. Ancak bu hakkı sunsa da belki karardan dönülebilir diye 30 günlük süre tanıyor. Bu süre içerisinde geçici olarak kapanan Instagram hesabını tekrar aktif etmek isterseniz, hesabınıza kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak giriş yapmanız yeterli olacaktır.

Instagram Dondurulan Hesap Nasıl Açılır?

Instagram üzerinden kolayca hesabın dondurulma şansı bulunmaktadır. Profiliniz üzerinden gerçekleştirdiğiniz işlem ile hesabınızı dondurduğunuzda, kimse hesabınıza erişemeyecektir. Ancak dondurduğunuz hesabı geri açmak için 1 ila 2 gün beklemeniz gerekir. Bu süre sonunda kullanıcı adı ve şifreniz ile hesabınıza girerek, hesabınızı kolayca aktif edebilirsiniz. Ayrıca dondurup, tekrar aktif ettiğiniz hesabı tekrar dondurmak için 7 gün beklemeniz gerektiğini unutmamalısınız.