Instagram Ne Kadar İnternet Yer?

Instagram Ne Kadar İnternet Yer?

Video ve fotoğraf paylaşım uygulaması olan Instagram, dünya genelinde milyarlarca kişi tarafından kullanılıyor. Ancak video ve fotoğraf paylaşımı yapıldığından, çok fazla internet tükettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. YouTube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya uygulamaları da buna dahil. Peki, Instagram ne kadar internet yer? Şimdi bu konunun pek çok detayından bahsedeceğiz.

Instagram Ne Kadar İnternet Harcar?

Video ve fotoğrafları paylaşmak, başkalarının paylaşımlarını izlemek, Instagram’da vakit geçirmek ya da hikayelerde gezinmek, belirli miktarda internet kullanımı gerektirir. Bu nedenle saatlerce mobil veri ile Instagram’da gezinmek ciddi bir internet kullanımını ortaya çıkaracaktır. Peki, Instagram ortalama ne kadar internet yer? Şimdi kabataslak rakamlardan söz edelim.

• Görüntülenen her fotoğraf için 512 KB

• İzlenen her video 10 MB ila 45 MB

• Instagram’da ortalama 1 saat geçirmek 500 MB

• Yüklenen her fotoğraf için 4 MB ila 20 MB

• Yüklenen her video için 30 MB ila 150 MB

Yukarıdaki rakamlar ortalamadan ibarettir. Yani sizin Instagram kullanımınız sonucunda harcadığınız internet yukarıdaki rakamlardan daha yüksek ya da az olabilir. Bunu etkileyen onlarca faktör bulunur.

Instagram’da Internet Kullanımını Etkileyen Faktörler

Herkesin Instagram’da geçirdiği süre sonucunda harcadığı internetin aynı olmasını bekleyemeyiz. Bu nedenle çeşitli faktörlerin internet kullanımını doğrudan ya da dolaylı olarak etkilediğini söylemek mümkün. Peki, bu faktörler nelerdir?

• Kullanılan telefon,

• Hangi cihazdan Instagram’da vakit geçirildiği,

• Gerçekleştirilen eylemler,

• Video süreleri,

• Fotoğraf kaliteleri ve

• Otomatik oynatmanın açık olup olmayışı gibi faktörler, Instagram’da internet kullanımınızı etkileyecektir.

Siz de telefonunuzun ayarlar bölümündeki internet kullanımı alanından uygulamanın ne kadar internet tükettiğini takip edebilirsiniz. Ancak internet tüketimini etkileyen faktörleri yukarıdaki gibi sınıflandırabiliriz. Peki, Instagram uygulamasını indirmek ne kadar internet yer?

Instagram İndirmek Ne Kadar İnternet Yer?

Milyarlarca kullanıcısı bulunan Instagram, tüm dünyada popülerliğini korumaya ve eğlence ile ticareti bir arada sunmaya devam etmektedir. Bu nedenle App Store ya da Google Play Store üzerinden Instagram uygulamasını kolayca indirebiliyor ve Instagram’ın ayrıcalıklarından faydalanmaya başlayabiliyorsunuz. Peki, Instagram uygulamasını cihazınıza indirmek ne kadar internet yiyor? Instagram indirmek kaç MB? Hangi platformdan indirirseniz indirin, Instagram’ın cihazınıza inmesi için minimum 275 MB’a ihtiyacınız var. Bu rakam her güncellemeden sonra artıyor. Ancak Instagram’ın cihazınızda kaplayacağı alan bu kadar değil. Instagram’ı kullandıkça cihazınızda kapladığı alan artacak, ortalama kaplayacağı alan 800 MB’a kadar ulaşacaktır.

Sizin için hazırladığımız “Instagram Ne Kadar İnternet Yer?” isimli içeriğimizi burada sonlandırıyoruz. Siz de soru ve görüşlerinizi bizimle yorum kısmından paylaşabilir, sosyal medya uygulamalarına yönelik sunduğumuz hizmetlerden ayrıcalıklı şekilde yararlanabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Instagram Canlı Yayın Açmak Ne Kadar İnternet Yer?

Instagram üzerinden canlı yayın açtığınızda harcanacak internet, yayının süresine göre değişiklik gösterir. Ancak ortalamalara bakarsak, Instagram’da 1 saatlik canlı yayında harcanan internet 150 MB civarındadır. Bu rakam yayın süresine ve kullanılan cihaza göre değişiklik göstermektedir.

Instagram Görüntülü Konuşma Ne Kadar İnternet Yer?

Herhangi bir mobil cihazı kullanarak Instagram üzerinden görüntülü konuşmak dakikada ortalama 6 ila 7 MB arasında internet harcamanıza sebep olacaktır. Bu da saatte yaklaşık 360 MB ila 420 MB arasında bir interneti gerektirir.

Instagram 90 Dakika Maç Ne Kadar İnternet Yer?

Instagram üzerinden açılan canlı yayınlar ile maçlar izlenebiliyor. Ancak bunun için ciddi oranda internet harcamanız gerekir. Yani Instagram’dan 90 dakikalık maçın tamamını izlerseniz, o halde 800 MB ila 1 GB arasında internet kullanmanız gerekecektir. Aradaki 200 MB cihaz türü, süre vb. etkenlere göre değişiklik gösteriyor.