Instagram Takip Etmeden Hikaye Görme

Instagram Takip Etmeden Hikaye Görme

Popüler bir sosyal mecra olan Instagram, kullanıcılarına sosyal ilişkiler geliştirme ve ticaret yapma imkânı sunuyor. Bu durum da haliyle Instagram’ın son dönemin en önemli sosyal mecralarından bir tanesi olmasını sağlıyor. Tabii ki pek çok özelliği de var. Gizli hesap sayesinde sizi takip etmeyen kimse paylaşımlarınızı göremiyor. Ancak Instagram’da buna karşı çeşitli çözümler var. Bu şekilde hikayesini görmek istediğiniz kişiye takip etmeniz gerekmeyecek. Peki, Instagram takip etmeden hikaye görme işlemi nasıl gerçekleştirilir? Şimdi bu detaylardan bahsedeceğiz.

Instagram’da Gizlice Hikaye Görmek Mümkün Mü?

Çoğu kişi Instagram profilini gizlemektedir. Ancak bazı gizlenmeyen hesaplarda hikayeye bakıldığında, bakan kişinin adı listede görünecektir. İşte bunu bazı kullanıcılar istemiyor. Peki, Instagram takip etmeden hikaye görme mümkün mü? Elbette. Ancak bunun bazı yöntemleri işe yarıyor, bazıları da ihtimal dahilinde. Şimdi size bu yöntemlerin her birinden bahsederek bilgi vermeye çalışacağız.

Instagram Hikaye İzleme, İndirme Programları ve Siteleri

Hesabı gizli olan kişinin paylaşımlarını görme ya da takip etmeden kişinin hikayesini izleme gibi adımlar için mutlaka üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duyarsınız. Çünkü Instagram’ın bu gibi özellikleri bulunmaz. Kullanıcılara hesabını gizleme gibi bir hak verdiğinden, bunun karşıtı bir hakkı vermesi elbette ki düşünülemez. Ancak çeşitli programlar ve siteler üzerinden bu gereksinimi karşılayabilirsiniz. Şimdi size bunu adım adım anlatalım.

· Arama motorlarına ya da Google Play ve App Store’a “Instagram Hikaye İzleme” yazarak, çıkan uygulama veya sitelerden birisini tercih edebilirsiniz.

· Uygulamayı indirdikten ya da siteye giriş yaptıktan sonra Instagram kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekir.

· Bazı siteler ya da uygulamalarda bu istenmez. Yalnızca görmek istediğiniz profilin kullanıcı adını ya da URL’ini ilgili alana yazmanız yeterli olacaktır.

· Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılan bir site ya da uygulama ise kullanıcı adı ve şifrenizi girip giriş yaptıktan sonra ilgili arama bölümüne kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uygulayarak Instagram gizli hikaye görme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak kullanıcı adı ve şifre ile girilmeyen site ya da uygulamalarda, gizli olan hesapları görüntülemeniz mümkün olmaz. Bu durumda diğer uygulama ya da siteleri tercih ederek talebinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Farklı Hesaptan Hikaye Görme

Eğer karşıdaki kişinin hikayesini görmek istiyor ancak adınızın görünmesini istemiyorsanız, o halde farklı bir Instagram hesabı açabilirsiniz. Bunun için instagram.com üzerinden giriş yaparak, “Hesabın Yok Mu? Kayıt Ol” bölümüne tıklayın. Ardından sizden istenen;

· Cep Telefon Numarası veya E-Posta,

· Adı Soyadı,

· Kullanıcı Adı ve

· Şifre alanlarını doldurarak “Kaydol” butonuna tıklamanız gerekir.

Yukarıdaki adımlar ve sonrasındaki istenen bilgileri doldurarak yeni Instagram hesabı açabilirsiniz. Ancak gizli hesaba bakacaksanız, o halde sizin takip isteğinizi kabul etmesi gerekir.

Hikayeye Baktığınız Kişiyi Engelleme

Instagram’da bir hesabı takip etmeden hikayesine bakmak isterseniz, hikayesine baktığınız kişiyi bakmanızın ardından engellemeniz gerekir. Kişinin hikayesine baktıktan sonra hemen onu engelleyerek, hikaye izleme listesinde sizi görüntülemesini engellemiş olursunuz. Sonrasında engeli kaldırdığınızda tekrar eski haline dönecektir. Ancak engellediğiniz kişiyi takip ediyorsanız, engeli kaldırdığınızda onu tekrar takip etmek durumunda kalacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yukarıdaki yöntemler ile hikayelere gizli şekilde bakabilirsiniz. Ancak bunun dışında çeşitli yöntemlerin olduğunu da görmeniz mümkün. Telefon uçak modundayken ya da internet kapalıyken hikayeye bakmak gibi yöntemler ne yazık ki mantıklı yöntemler değiller. Her an ve her cihazda bu yöntemler işe yaramıyor. Bu nedenle daha garanti yöntemleri tercih etmeniz sizin için en doğrusu olacaktır. Peki, görülen hikayeyi indirmek mümkün mü? Elbette.

Instagram Başkasının Hikayesini İndirme Nasıl Yapılır?

Instagram üzerinden paylaşılan hikayeleri telefona indirmek için çeşitli yöntemler bulunur. Eğer kendi hikayenizi indirmek istiyorsanız, o halde çok uğraşmanıza gerek yok. Hikayenizi paylaşma aşamasında ya da paylaştıktan sonra üç noktaya tıklayarak indirebilirsiniz. Ayrıca paylaştıktan sonra 24 saat dolmuş olan hikayeler, “Hikaye Arşivi” bölümüne gider. Bu bölüme giderek, önceki hikayelerinize ulaşabilir ve indirebilirsiniz. Ancak bir başkasının hikayesini indirmek bu kadar kolay değil. Üstelik Instagram bunun için kullanıcılara bir hak vermemiştir. İşte bu durumda yapmanız gereken üçüncü taraf uygulamaları kullanmak olacaktır. Şimdi size bu süreci anlatalım.

· Öncelikle telefonunuza Google Play ya da App Store üzerinden hikaye indirme uygulamalarından bir tanesini yükleyin.

· Yükleme işlemini tamamladıktan sonra bazı uygulamalar kullanıcı adı ve şifre bilgisi ister. Bazıları ise istemez. Buna göre ilerleyin.

· Ardından kullanıcı adı bölümüne hikayesini indirmek istediğiniz profilin kullanıcı adını yazın.

· Sonrasında seçtiğiniz hikayeyi kolayca indirebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uygulayarak kolayca Instagram’da başkasının hikayesini indirme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Tabii ki bazı sitelerde de bunu yapma şansınız var. Arama motorlarında “Instagram hikaye indirme” yazarak, çıkan sitelerden birine girip, ilgili alana kullanıcı adını ya da profil linkini yapıştırmalısınız. Sonrasında hikayeyi indirebilirsiniz. Ancak bu tarz siteler yalnızca profili gizli olmayan hesaplar için geçerlidir.

Sizin için hazırladığımız “Instagram Takip Etmeden Hikaye Görme” isimli içeriğimizi burada sonlandırıyoruz. Siz de soru ve görüşlerinizi bizimle yorum kısmından paylaşabilir, sorularınız cevap bulabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Beni Takip Etmeyen Kişi Hikayemi Görebilir Mi?

Hayır. Sizi takip etmeyen bir kişi, profiliniz gizliyse hikayenizi göremez. Ancak üçüncü taraf uygulamaları kullanılarak hikayelerinizi görme şansına sahiptir.

Hesabım Gizliyken Etiketlediğim Kişi Hikayemi Görür Mü?

Hayır. Gizli bir hesabınız varsa ve sizi takip etmeyen bir kişiyi etiketlediyseniz, o halde karşı tarafa bildirim gitmez. Bildirim gitmediği gibi hikayenizi görme şansı da olmaz.