Instagram Toplu Mesaj Silme Nasıl Yapılır?

Instagram Toplu Mesaj Silme Nasıl Yapılır?

En popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, sosyal ilişkilerde ön planda olduğu kadar ticari hayatta da önemi her geçen gün artmaktadır. Ayrıca mesajlaşmanın çok avantajlı ve eğlenceli olması sebebiyle Instagram üzerinden sohbetlerin sayısı da önemli bir seviyeye ulaşmış durumdadır. Bu durum da haliyle mesajlaşmaların yönetilmesini gerektirir. Ancak bazı durumlarda mesajlaşma sayısı yüzlerce ve hatta binlerce farklı kişiye ulaştığında temizlemek kolay olmaz. İşte Instagram toplu mesaj silme ihtiyacı da bu şekilde ortaya çıkmıştır. Peki, Instagram mesajları toplu silme nasıl yapılır? Şimdi bu konunun tüm detaylarından bahsedelim.

Instagram Toplu Mesaj Silme Ne İşe Yarar?

Yeri geldiğinde yüzlerce kişi ile iletişime geçildiğinden, Instagram’da mesajlar çok birikebiliyor. Biriken mesajları silmek için Android kullanıcıları mesajın üzerine basılı tutarken, iOS kullanıcıları mesajı sola kaydırıyor. Ancak bu işlem çoğu zaman çok zorlu hale gelebilir. İşte bu durumda da Instagram mesajları toplu silme işlemine ihtiyaç duyulur. Böylece mesajları tek tek silmekten kurtulmuş ve toplu şekilde silerek zamandan tasarruf elde etmiş olursunuz. Ancak bu işlemi ne yazık ki kişisel Instagram hesaplarınızda gerçekleştirme şansınız bulunmuyor. Yalnızca işletme hesaplarınızda Instagram direkt mesajları toplu silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Mesajları Toplu Silme Nasıl Yapılır? İşletme Hesapları İçin

İşletme hesabı yönetiyorsanız, sizinle iletişime geçen yüzlerce ve hatta binlerce kişinin olması son derece doğal. Kişisel hesaplarda bu durum işletme hesapları kadar olmadığından, Instagram toplu mesaj silmeözelliğini yalnızca işletme hesaplarına sunmuştur. Peki, işletme hesaplarında Instagram toplu DM silme işlemi nasıl yapılır?

· Öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapın.

· Ardından anasayfanın sağ üst bölümündeki mesajlar bölümüne tıklayın.

· Burada Birincil, Genel ve İstekler bölümleri ile karşı karşıya kalırsınız. Hangi bölümün mesajlarını toplu olarak silecekseniz, ilgili bölümde iken diğer işlemleri gerçekleştirmelisiniz.

· Bundan sonra üst bölümde kullanıcı adınızın yanında çeşitli ikonlar görürsünüz. Bu ikonlar arasında üç noktaya tıklayınız.

· Ardından karşınıza Sohbetleri Seç ve Araçlar bölümleri çıkacak. Buradan Sohbetleri Seç bölümüne tıklayınız.

· Sonrasında her mesajın yanında boş bir daire çıkacaktır. Mesajını silmek istediğiniz kişilerin sol tarafındaki boş daireye bir kez tıkladığınızda daire mavi tik halini alacaktır.

· Ardından silmek istediğiniz mesajların tamamına bu işlemi uygulayınız.

· Sol altta yer alan Sil butonuna tıkladığınızda ise size bir uyarı gelecektir. İlgili uyarıyı onaylayıp, tekrar Sil butonuna tıklarsanız, seçtiğiniz mesajların tamamı silinecektir.

Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdiğinizde, Instagram mesajlarınızı tek tek uğraşmadan, toplu şekilde silebilirsiniz. Ayrıca bu bölüm üzerinden çeşitli işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Toplu Mesaj Seçimi ile Neler Yapılır?

İşletme hesaplarınızda var olan yüzlerce ve hatta binlerce mesajı tek seferde silebilme şansınız bulunur. Bunun yanında toplu mesaj seçimi ile farklı işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler ise şu şekildedir:

· “Daha Fazla” bölümü üzerinden; Genel’e Taşı, Okunmadı Olarak İşaretle, İşaretle, Mesajları Sessize Al ve Aramaları Sessize Al işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

· “Yanıtla” bölümünden seçtiğiniz mesajları toplu olarak yanıtlayabilirsiniz.

Böylece pek çok zaman alıcı işlemi toplu seçim sayesinde rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz üzere, bu işlemler yalnızca işletme hesaplarında gerçekleştirilebilmektedir.

Kişisel Hesaplarda Instagram Toplu Mesaj Silme Nasıl Yapılır?

Instagram mesajlarınızı toplu şekilde silmek istiyorsanız, kişisel hesaplarınız için bu işlemi ne yazık ki Instagram üzerinden gerçekleştiremezsiniz. Bu durumda üçüncü taraf uygulamalardan destek almanız gerekir. Bu uygulamalar sayesinde kişisel hesabınız olsa da mesajlarınızı toplu olarak silebilirsiniz. Ancak bu tarz uygulamalar üçüncü taraf olduklarından güvenlik problemlerinin yaşanabileceği gözden kaçırılmamalıdır. Hem Android hem de iOS için pek çok uygulama bulunduğundan, Google Play Store ya da App Store’a giriş yaparak, ilgili uygulamalardan herhangi birini indirebilirsiniz. İndirmeden önce uygulamanın puanlarını kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Puanı yüksek olan uygulamaları tercih etmeniz daha güvenilir olacaktır. Peki, bu uygulamalar ile toplu mesaj silme nasıl yapılır?

· Google Play ya da App Store’dan uygun bir uygulamayı telefonunuza yükleyin.

· Ardından uygulamayı açın ve Instagram bilgileriniz ile giriş yapın.

· Daha sonra mesajlar bölümüne girin ve silmek istediğiniz mesajları seçin.

· Seçiminizin ardından mesajlarınızı silerek, toplu mesaj silme işlemini tamamlayın.

Instagram kişisel hesaplarda toplu mesaj silme işleminin adımları yukarıdaki gibidir. İlgili adımları uygulayarak, kolayca toplu mesajlardan kurtulabilirsiniz. Böylece sizin için hazırladığımız “Instagram Toplu Mesaj Silme Nasıl Yapılır?” isimli içeriğimizi burada sonlandırıyoruz. Siz de Instagram mesajları toplu silme işlemi ile ilgili soru ve görüşlerinizi yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Instagram’da Mesajları Toplu Silme Aşamaları Nelerdir?

Çoğu zaman tek tek uğraşmak çok zaman aldığı için Instagram’daki mesajları toplu silme isteği ortaya çıkar. İşte bu durumda işletme hesaplarında mesajları kolayca seçerek toplu olarak silebilirsiniz. Ancak kişisel hesaplarda ne yazık ki üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duyulmaktadır.

Instagram Mesaj Kutusu Toplu Silme Güvenilir Mi?

İşletme hesaplarında Instagram üzerinden silme gerçekleştirilebildiği için herhangi bir güvenlik problemi olmaz. Ancak kişisel hesaplarda üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duyulur. İşte bu durumda güvenliği elden bırakmamalısınız. Aksi durumda hesabınızı kaybetme riskiyle dahi karşı karşıya kalabilirsiniz.