Instagram'da Kişisel Hesaba Nasıl Geçilir?

Instagram'da Kişisel Hesaba Nasıl Geçilir?

Popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram; sosyal ilişkiler geliştirmek kadar ticari faaliyetlerde bulunmak açısından da son derece önemli. İşte bunun için de Instagram’da hesabınızı kişisel hesap ya da işletme hesabı olarak yönetme hakkı verilmiş durumda. İlk defa Instagram hesabı açacaksanız, üyelik aşamasında bu size sorulsa da bazı durumlarda sonra da hesabın kullanım durumu değiştirilmek istenebiliyor. Peki, Instagram’da kişisel hesaba nasıl geçilir? Şimdi bu konudan bahsedeceğiz.

Instagram İşletme Hesabı Nedir?

Bir mal ya da hizmet satışı gerçekleştiriyorsanız, bu durumda mutlaka işletme hesabı kullanmanız gerekir. Çünkü Instagram mal ve hizmet satışlarında kişisel hesabın kullanımına izin vermiyor. Aynı durum kişisel hesap için de geçerli. Peki, işletme hesabına geçiş yapmanın ne gibi özellikleri vardır?

· Mal ya da hizmetlerinizin tanıtımını gerçekleştirebilirsiniz.

· Misafir ya da müşterileriniz hakkında istatistikler alabilirsiniz.

· Etkileşim ölçebilirsiniz.

· Gönderi ve hikayelerin istatistiklerini görebilirsiniz.

· Gönderi ya da hikayeleriniz ile ilgili tanıtım yapabilirsiniz.

Yukarıda adı geçen özellikler ve çok daha fazlasını, işletme hesabına geçiş yaptığınızda kullanmaya başlayabilirsiniz.

Instagram Kişisel Hesap Nedir?

İşletme hesabı, mal ve hizmet satışı yapıldığından gizli olamaz. Tüm paylaşımları potansiyel müşteri ya da misafirlerin görmesi gerekir. Ancak kişisel hesapta böyle bir zorunluluk yok. Yani hesabınızı dilediğiniz zaman gizli dilediğiniz zaman herkese açık olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanında kişisel hesapta takipçileriniz ile ilgili istatistikler görme şansınız da bulunmuyor. Ayrıca herhangi bir tanıtım yapamazsınız. Bu nedenle her iki hesabın kullanım şekilleri farklı olduğundan, ihtiyaca en uygun şekilde hizmet etmektedir.

Instagram İçerik Üretici Hesabı Nedir?

Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu hesap türlerinden bir tanesi olan içerik üretici hesabı, temelde işletme hesabı ve kişisel hesaptan izler taşımaktadır. Her ikisinin sağladığı avantajları bir arada toplamış durumda. Ayrıca bu hesap türü web sitesi sahipleri, YouTuberlar, blog yazarları, yazarlar vb. kişiler tarafından tercih edilmektedir. Böylece kişisel hesap ve işletme hesabının ayrıcalıklarından faydalanmak mümkün olacaktır.

Bazı durumlarda işletme hesabı kullananlar kişisel hesaba geçmek isteyebiliyor. Peki, Instagram’da kişisel hesaba nasıl geçilir?Şimdi bunun adımlarından bahsedelim.

Instagram’da Kişisel Hesaba Geçiş Yapma

İşletme hesabı kullanıyorsanız ve kişisel hesaba geçmek istiyorsanız, o halde birkaç adımı uygulayarak bu talebinizi yerine getirebilirsiniz. Şimdi bu işlemin adımlarından bahsedelim.

· Öncelikle Instagram uygulamasına giriş yapın.

· Kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi girerek hesabınıza giriş sağlayın.

· Ardından sağ alttaki profil fotoğrafınızın olduğu ikona tıklayın.

· Açılan sayfada sağ üst köşedeki alt alta üç çizgiye tıklayın.

· Ayarlar bölümüne girin.

· Hesap alanına tıklayın.

· En altta “Hesap Türünü Değiştir” metnine tıklayın.

· Sonrasında “Kişisel Hesaba Geçiş Yap” bölümüne tıklayın.

Instagram’da kişisel hesaba geçme işlemi bu şekilde gerçekleştirilebilir. Adımlar son derece kolay olduğundan üç hesap türü arasında geçiş yapmak yalnızca saniyelerinizi alacaktır.

Sizin için hazırladığımız “Instagram’da Kişisel Hesaba Nasıl Geçilir?” isimli içeriğimizi burada sonlandırıyoruz. Siz de soru ve görüşlerinizi bizimle yorum kısmından paylaşabilir, içeriğe katkı sağlayabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Profesyonel Hesaptan Kişisel Hesaba Geçiş Nasıl Yapılır?

Ticari faaliyetler gerçekleştirmek için kullandığınız profesyonel hesaptan kişisel hesaba geçiş yapmak için Profil > Ayarlar > Hesap > Hesap Türünü Değiştir > Kişisel Hesaba Geçiş yap adımlarını izleyebilirsiniz.

Kişisel Hesaba Nasıl Geçilir?

Instagram üzerinden sosyal ilişkiler geliştirmek ya da ticari faaliyet yürütmek için farklı hesap türlerini kullanabilirsiniz. İşletme Hesabı, Kişisel Hesap ve İçerik Üretici Hesabı bunlardan bir tanesidir. Ayrıca her iki hesaptan kişisel hesaba geçmek son derece kolay. Bunun için Ayarlar > Hesap adımlarını izleyebilirsiniz. Bu şekilde kolayca hesap türünüzü değiştirebilirsiniz.