TikTok Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

TikTok Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

Eylül 2016’da Douyin adıyla Çin pazarında ortaya çıkan ve kullanılmaya başlayan TikTok, 2017 yılında ise tüm dünyada TikTok adıyla kullanılmaya başlanmıştır. Aynı yıl Google Play ve App Store’da yer alan uygulama, şu an 1 milyardan fazla kişinin kullanımına sunulmuş durumda. Üstelik her geçen zaman TikTok’ta daha fazla kişinin yer aldığını da görebiliyoruz. Bir video paylaşım platformu olmaktan öte ciddi paralar kazanmak için de merkez olan bu uygulama, pek çok yaş grubundan insanın ilgi odağı. Ancak bazı durumlarda TikTok hesabı çalınabiliyor ya da şifresi unutulabiliyor. Peki, bu durumda TikTok hesap kurtarma nasıl yapılır? Şimdi bu konunun tüm detaylarından bahsedelim.

TikTok Hesabının Kapanmasının Sebepleri Nelerdir?

Popüler video paylaşım uygulamalarından bir tanesi olan TikTok, 1 milyardan fazla kullanıcısı ile her geçen gün büyümeye devam etmektedir. Büyümeye devam etmesi, yeni hesapların açılmasını da sağladığı için, TikTok hesap kurtarma gibi talepleri de sıklıkla gündeme getirmektedir. Peki, TikTok hesabının kapanmasına sebep olan durumlar nelerdir?

· TikTok hesabınızı kendi isteğinizle kapatmanızın üzerinden 30 gün süre geçmesi,

· Kötü niyetli bir kişinin hesabınıza izinsiz girmesi ve

· Hesabınızın TikTok politikalarını ihlal etmesi, TikTok’ta hesabınızın kapanmasına sebep olabilecek durumlar arasında yer almaktadır.

TikTok hesap silme işlemini kendi isteğinizle, profiliniz üzerinden “Hesabımı Sil” butonunu kullanarak kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz. Peki, TikTok şifrenizi unuttuysanız yapmanız gerekenler neler? Şimdi bundan bahsedelim.

TikTok Şifremi Unuttum. Nasıl Değiştirebilirim?

Günümüzde açılan dijital platformların sayısı belirsiz. Sürekli yeni platformlara kaydoluyoruz. Sosyal medya uygulamaları, bankalar, eğitim platformları ya da daha pek çok alanda giriş için şifre kullanmak durumundayız. İşte bu durumda koyduğumuz şifreleri unutabiliyoruz. Ancak TikTok şifrenizi unuttuysanız, endişe etmenize gerek yok. Bunu kolay bir şekilde değiştirebilirsiniz. Böylece TikTok hesap kurtarma adımını başarıyla gerçekleştirmiş olacaksınız.

· Öncelikle tiktok.com üzerinden, sağ üst kısımdaki “Giriş Yapın” alanına tıklayın.

· Ardından “Kullanıcı Telefonu/E-Posta/Kullanıcı Adı” bölümüne giriş yapın.

· Sonrasında “E-Posta veya Kullanıcı Adıyla Giriş Yapın” kısmına tıklayın.

· Karşınıza “Şifreni Mi Unuttun?” seçeneği çıkacak. Buraya tıklayın.

· Akabinde e-posta adresi ya da telefon numarası ile şifre sıfırlama adımlarından bir tanesini seçin.

· Gerekli bölümleri doldurduktan sonra seçtiğiniz yönteme göre size kod gelecektir. Bu kodu “Şifre” alanına girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısınız.

· Sonrasında yeni şifrenizi ilgili alana girin. Ardından yeni şifrenizi teyit amaçlı olarak tekrar girin ve devam edin.

Yukarıdaki adımları başarıyla gerçekleştirdiğinizde TikTok şifrenizi sıfırlamış olacaksınız. “TikTok şifremi unuttum” diyorsanız, bu adımları uygulamak kolayca şifrenizi sıfırlamanız için yeterlidir. Bazı durumlarda hesabınıza kötü niyetli kişilerin eriştiğini fark edebilirsiniz. Bu durumda hesabınız içerisinde de şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken adımlar ise şu şekildedir:

· Uygulamayı açtıktan sonra sağ alt bölümdeki “Profil” alanına tıklayın.

· Ardından sağ üst bölümde yer alan alt alta olan çizgili ikona dokunun.

· Sonrasında “Ayarlar ve Gizlilik” bölümüne girin.

· Buradan “Hesabını Yönet” ardından da “Şifre” alanlarına tıklayın.

· Akabinde sırasıyla yer alan adımları takip edin ve şifrenizi değiştirin.

TikTok hesabında şifre değiştirme işlemi ise bu şekilde gerçekleştirilmektedir. Bunlara ek olarak hesabınızın ele geçirilmesini engellemek için iki adımlı doğrulamayı aktif etmelisiniz. Bu durum hesabınızın güvenliğini artıracaktır.

TikTok İki Kademeli Doğrulama Nasıl Yapılır?

İki kademeli doğrulamanın amacı, hesabınızın şifresine erişilse bile, e-posta adresinize ya da telefonunuza doğrulama kodu geleceğinden, kötü niyetli kişilerin hesabınıza erişmesinin engellenmesidir. Peki, bu güvenlik önlemi nasıl alınır?

· Uygulamayı açın.

· Ardından alt alta olan çizgili ikona tıklayın.

· Sonrasında “Ayarlar ve Gizlilik” bölümünden “Güvenlik ve Giriş” bölümüne tıklayın.

· Akabinde iki kademeli doğrulamayı aktif edin.

· Eğer ekli değilse sizden e-posta ve telefon numarası bilgisi istenecektir. Bu bilgileri girin.

· Sonrasında doğrulama kodu gelecektir. Bu kodla artık uygulamaya girişlerinizi daha güvenli hale getirebilirsiniz.

Siz de iki kademeli doğrulamayı etkinleştirerek hesabınıza ek güvenlik önlemleri koyabilirsiniz. Çünkü günümüzde kötü niyetli kişilerin sayısı arttı ve şifrelere erişmek kolay hale geldi. Dijital platformlar da bunu önlemek için çeşitli güvenlik adımları uyguluyor. İki kademeli doğrulama da bunlardan bir tanesidir.

TikTok Hesap Kurtarma Programı Var Mı?

Milyarlarca TikTok kullanıcısı var. Bu kullanıcıların her biri hesabının çalınma riski ile karşı karşıya. Peki, TikTok hesabı çalındığında ne yapılır? Bunun için TikTok hesap kurtarma programı var mı?

Çalınan bir TikTok hesabının kurtarılması için şifre değiştirmek ya da TikTok’a bildirimde bulunmak gerekiyor. Bu şekilde hesaplar kurtarılabiliyor. Ancak bunların fayda etmediği durumlar da yok değil. İşte böyle bir durumda da akla bu işlemi yapan bir programın olup olmadığı geliyor. Ancak bu tarz bir program bulunmamaktadır. Farklı tarzda sitelerde ya da programlarda bunun vaadinin verilmesine kesinlikle aldanılmamalıdır. Bunlar da bir çeşit dolandırıcılık yöntemi olacaktır. Çünkü uygulanabilecek yöntemler uygulandıktan sonra hesap geri alınamıyorsa bunu programlar ile çözmek mümkün olmayacaktır.

Sizin için hazırladığımız “TikTok Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?” isimli içeriğimizi burada sonlandırıyoruz. Siz de soru ve görüşlerinizi bizimle yorum kısmından paylaşarak cevaplarını bulabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

TikTok Silinen Hesap Kurtarma Mümkün Mü?

Sosyal medya uygulaması olan TikTok’ta kendi isteğinizle hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Bu işlem oldukça kolaydır. Sildiğinizde ise TikTok 30 günlük bir süreci işleme koyar. Bu süreç içerisinde tekrar hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Ancak 30 gün geçtikten sonra ne yazık ki silinen hesabınızı kurtarmanız mümkün olmayacaktır.

TikTok Eski Hesabıma Giremiyorum. Sebebi Nedir?

Eskiden kullanıp, daha sonra sildiğiniz bir hesap varsa, onu tekrar aktif edemezsiniz. Silinen hesaplar 30 gün sonra geri dönüşü olmayacak şekilde silinmiş olur. Ancak hesabınızı silmemenize rağmen giremiyorsanız, “Şifreni Mi Unuttun?” bölümünden yeni şifre belirleyerek hesabınıza erişmeyi deneyebilirsiniz.