WhatsApp'ta Müzikli Durum Nasıl Yapılır?

WhatsApp'ta Müzikli Durum Nasıl Yapılır?

Dünyada pek çok mesajlaşma uygulaması bulunsa da bunlar arasında en popüleri ve özelliklisi açık arayla WhatsApp’tır. Yıllar öncesinden hayatımıza giren ve bu şekilde hemen herkesin telefonunda yer alan WhatsApp; mesaj gönderme, görüntülü ya da sesli arama yapma, çeşitli dosyalar gönderme ve daha pek çok özelliği kullanıcılarına sunmuş durumda. Bunların yanında son yıllarda özellikler arasına durum paylaşma eklendi. Ancak durumda birkaç düzenleme yapılabilse de müzik eklenemiyor. Peki, WhatsApp’ta müzikli durum nasıl yapılır? Şimdi bu konunun çeşitli detaylarından bahsedeceğiz.

WhatsApp Duruma Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram’da popüler olan durum, yani hikaye özelliği artık WhatsApp’ın da en değerli özelliklerinden bir tanesi. Ancak Instagram’daki kadar özelliği yok. Bunun temel sebebi de WhatsApp’ın asıl amacının mesajlaşma uygulaması olmasıdır. Bu nedenle yalnızca fotoğraf ya da video ekleme, üzerine yazı yazma, emoji koyma veya şekil çizme gibi işlemlere izin veriliyor. Ne yazık ki müzik eklenemiyor. Peki, WhatsApp durum müzik paylaşma nasıl yapılır?  Bunun için WhatsApp’ta bulunan bir özellik yok. Ancak üçüncü taraf uygulamalarla bunu gerçekleştirmeniz mümkün. Şimdi bu uygulamalardan bazıları ve özelliklerinden bahsedeceğiz.

Audio Status Maker

WhatsApp’ta müzikli durum paylaşma programı olarak da kullanılan Audio Status Maker, pek çok özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca kullanımı son derece kolay olduğu için bu amaçla sıklıkla tercih ediliyor. Şimdi özelliklerinden bahsedelim.

· Google Play ve App Store üzerinden ulaşabileceğiniz bir uygulamadır.

· Telefonunuzda bulunan tüm fotoğraf ve seslere rahatlıkla ulaşabilmenizi sağlar.

· Arka plan ekleme özelliği sayesinde birbirinden renkli durumlar oluşturabilirsiniz.

· Kullanımı son derece kolaydır.

Uygulamayı telefonunuza yükledikten sonra artık birbirinden eşsiz WhatsApp durumlarını ekleyebilirsiniz. Kullanımı da son derece kolay bir uygulama olduğundan sıklıkla tercih edilmektedir.

YouCut

WhatsApp’ta müzikli durum nasıl yapılır? sorusuna karşı verilebilecek cevaplardan bir tanesi de YouCut olacaktır. Bu uygulama sayesinde çok kolay bir şekilde durumlara ses ekleyebilir ve bu şekilde paylaşım gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamanın belirli özelliklerinden bahsedelim.

· Google Play ve App Store’da yer almaktadır.

· Videolara müzik eklemek ve videonun orijinal sesini kısmak gibi özelliklere sahiptir.

· Telefonunuzda yer alan müzik kütüphanesinden dilediğiniz müziği seçerek ekleme yapabilirsiniz.

· Video düzenleme gibi adımları rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

· Dışa aktarma çok kolay olmakla beraber videonun kalitesi de düşmemektedir.

Yukarıdaki özellikler ile ön planda olan YouCut, size WhatsApp’ta müzikli durum paylaşma imkanı sunacak. Bu nedenle siz de hemen telefonunuza indirerek eğlenceli deneyimler yaşamaya başlayabilirsiniz.

Video Düzenleme Uygulamaları

WhatsApp’ta müzikli durum özelliği bulunmadığından, bu özelliğin sağlanabilmesi için üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duyulur. Google Play ya da App Store üzerinde bulunan video düzenleme uygulamaları da bu özellik için son derece avantajlı. Çünkü dilediğiniz videoya bu uygulamalar sayesinde müzik ekleyebiliyor, arka plandaki müziği silebiliyor, kırpma vb. pek çok video düzenleme işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak bazı video düzenleme uygulamalarında profesyonel sürüme geçilmediğinde videoya filigran eklenir. Bu da hoş bir görüntü oluşturmayabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda filigran eklenmeyen uygulamaları tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda uygulamayı beğendiyseniz profesyonel sürümü satın alabilirsiniz.

Instagram’dan Kaydetmek

Eğer üçüncü taraf uygulama kullanmak istemiyorsanız, o halde Instagram üzerinden bir müzikli video yapıp bunu telefonunuza kaydedebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise şu şekildedir:

· Dilediğiniz videoyu Instagram hikayenize ekleyin ve üzerine hangi müziği eklemek istiyorsanız onu yerleştirin.

· Ardından sol alt bölümde “Daha Fazla” yazan yere tıklayın.

· Sonra “Videoyu Kaydet” seçeneğine tıklayın.

Yukarıdaki adımları uygularsanız, Instagram hikayenizi telefonunuza indirmiş olursunuz. Sonrasında bunu WhatsApp durumunuzda paylaşabilirsiniz.

Ekran Videosu Alma

Instagram kullanmıyorsanız ya da bir başkasının Instagram videosunu WhatsApp durumunuzda paylaşmak istiyorsanız, o halde ekran videosu alma özelliğini deneyebilirsiniz. Bazı telefonlarda ekran videosu alma özelliği bulunur. Ancak bu özellik telefonunuzda bulunmuyorsa endişelenmeyin. XRecorder isimli uygulamayı telefonunuza indirerek, kolayca dilediğiniz gibi ekran videosu alabilirsiniz. Sonrasında aldığınız videoyu WhatsApp durumunuzda paylaşabilirsiniz.

Sizin için hazırladığımız “WhatsApp’ta Müzikli Durum Nasıl Yapılır?” isimli içeriğimizi burada sonlandırıyoruz. Siz de soru ve görüşlerinizi bizimle yorum kısmından paylaşabilir, bu şekilde merak ettiklerinize en hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

WhatsApp Duruma Müzikli Fotoğraf Nasıl Eklenir?

Instagram’da olduğu gibi WhatsApp’ta durumlara müzik ekleme özelliği yok. Ancak bunu gerçekleştirmenin çeşitli yolları var. Özellikle video düzenleme uygulamaları, ekran videosu alma, Instagram’dan kaydetme gibi seçenekler bunlardan bazıları. Böylece çok kolay şekilde WhatsApp duruma müzikli fotoğraf eklenebilir.

WhatsApp’ta Şarkı Nasıl Paylaşılır?

WhatsApp durumunda şarkı paylaşmak mümkün değil. Ancak üçüncü taraf uygulamaları kullanarak asıl videonun üzerine ses ekleyebilirsiniz. Ayrıca ilgili uygulamalar sayesinde videolarda düzenlemeler yapabilir, videonun asıl sesini kısabilirsiniz.

WhatsApp’ta Duruma Müzik Ekleme Programsız Mümkün Mü?

Herhangi bir uygulama kullanmadan WhatsApp’ta müzikli durum paylaşmak mümkün. Bunun için seçtiğiniz bir videoyu Instagram hikayesini ekleyin. Ardından bir müzik seçin. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra sağ alttaki “Daha Fazla” alanından hikayenizi telefonunuza kaydedebilirsiniz. Böylece Instagram’da paylaşmadan müzikli video hazırlamış olacaksınız. Sonrasında bu videoyu WhatsApp durumunuzda paylaşabilirsiniz.